Vejle har et hold i 1. divivsion

05. september 2016

I søndags var U-14 drengene fra Vejle HK til kvalifikation til 1. Division, dette forgik i Vojens og modstanderne var fra Kolding IF og Hammel.

Vejle HKs drenge, som inden kvalifikationsrunden var seedet 12 skulle først møde Kolding IF, som var seedet 21 og senere på dagen var det Hammel, seedet 24, som stod for tur. For at kvalificeres sig direkte til 1. Division var kravet en 1. Plads i puljen, og med den bedste seedning var Vejle HK favoritter.

Vi vidste, at vi godt kunne være med, der hvor det er rigtig sjovt, men da vi aldrig har været i 1. division, var der mange nerver på til første kamp. Vi ligger ud med at møde Kolding IF, som vi har et godt kendskab til, og en fin fornemmelse af, hvad de kan komme med. Kolding IF overraskede os dog ved at starte i et offensivt forsvar, hvilekt betyder at vi meget tidligt sadler om for at få en mere gennembrudsstærk opstilling på banen. Dette viste sig at give pote, og vi kunne efter en rigtig god start gå til halvleg med en føring på 4 mål". Udtaler Simon Færgemann Jensen, træner for U14 drengene.

2. halvleg bliver en rodet affære, men Vejle HK vinder kampen sikkert 23-18.

Den første sejr gav et mega boost i omklædningsrummet, og holdet var klar til at møde Hammel GF i den anden og afgørende kamp. Kendskabet til Hammel GF var lig nul, så der var spænding i forhold til deres styrke.

Tanken om at kunne være det første ungdomshold i den nye Vejle HKs historie, som ville kvalificere sig til 1. Division gav spillere og træner nerver på inden kampen.

Med opbakning og god støtte fra sidelinjen var holdet klar til kamp, og klar til sejr, som ville sende dem i 1. Division.

Ligesom mod Kolding starter Vejle HK drengene godt, og bringer sig hurtigt foran med 3 mål, og til halvleg var holdet foran med 5 mål.

Træner Simon Færgemann udtaler om 2. Halvleg:

Vi havde en anden halvleg, der skulle køres sikkert i mål, og det blev den mere eller mindre også. Der var et mindre koncentrations svigt midt i anden halvleg, og 2 hurtige mål fra Hammel bragte liv i dem igen. Vi fik dog kontrol over situationen, og med 3 minutter igen forsøgte drengene på et indøvet vip fra træning (som dog ikke virkede alt for godt), men I slutminutterne lykkedes det på en kontra endeligt at score på vip.”

Kampen sluttede 26-19, og det er nu en realitet, at Vejle HK U14 drenge skal spille i 1. division!

En stor tak til alle dem, der var taget til Vojens for at støtte drengene, og vi glæder os til at se jer i hallen til noget godt håndbold i sæsonen 2016-2017.