Dorte hædret med DHF sølvnål

07. december 2019

Vores ex-formand Dorte Schønning blev ved årets ekstraordinære generalforsamling hædret med DHFs ærestegn: Sølvnålen - "en anerkendelse for en helt særlig eller langvarig indsats til gavn for Dansk Håndbold Forbund i distriktsforbund, region, udvalg, administration, som dommer, træner, instruktør, spiller eller foreninger under Dansk Håndbold Forbund." (Læs mere på dhf.dk) 

Carsten Glejbjerg fra DHF / JHF Kreds 8 holdte en fin tale og overrakte Dorte nålen.
Vi ønsker Dorte KÆMPE stort tillykke med nålen og takker for mange års frivilligt arbejde for Vejle Håndbold klub. Det er SÅ fortjent, og klubben er meget taknemmelig for den store indsats Dorte har ydet!

DHF har tildelt sølvnålen ud fra godkendelse af nedenstående indstilling:

Indstilling : Dorte Knold Schønning
Dorte Starter som leder i Vejle Håndbold Klub, da der indgås et samarbejde på tværs af foreninger i Vejle for at skabe U-17 og U-19 hold. Det, der starter som et holdfællesskab, ender ud i en decideret forening ”Vejle Håndbold Ungdom”.

Dortes funktion i ungdomsarbejdet er fra starten i midt 0’erne til foreningen dannes omkring 2010 går fra postmodtager, turneringsansvarlig i holdfællesskabet til sportsligansvarlig (Formand) i den nye forening.

Efter flere år med manglende kontinuitet i bestyrelsen og ikke mindst på formandsposten i Vejle Håndbold Klub, overtager Dorte formandsposten i 2013. På dette tidspunkt bruges 80% af klubbens ressourcer på klubbens Herrehold i 1. division.

I januar 2014 trækker klubben 1. divisions herrer og står tilbage med dårlig økonomi, og en klub, som er gået i stå, da alle kræfter og økonomi er brugt på elite-herrerne. Rent faktisk er klubben millimeter fra at gå konkurs. 

I 2015 opstår det NYE Vejle Håndbold Klub – en ny start….

Dorte har været drivkraften i forhold til efterslæb efter 1. divisionsherrerne, hvor der var møder med kommunen, banken og mange flere for at redde stumperne.

Dorte var drivkraften i forhold til at etablere det nye Vejle HK.

Dorte var drivkraften til at starte Vejle Påske Cup. Dette ungdomsstævne samt Vejle Cup for Senior er i dag med til at sikre en sund økonomi i klubben. Begge dele har Dorte sat sit personlige præg på.

Dorte har været med til at etablere nye traditioner og er kvinden bag den positive Vejle HK fortælling.

I dag er Vejle Håndbold Klub en forening, der favner fra Trille Trolle til Five-a-side – Eller sagt med andre ord en forening med medlemmer fra 2 år til 65 år. Vejle Håndbold Klub er samtidig blevet Kreds 8s største forening med langt over 500 medlemmer.
Endelig er der skabt et miljø for frivillighed, der rent faktisk i 2018 og 2019 har været årsag til at der har været venteliste til foreningens påskestævne!!!

Alting har en ende. Dorte har ikke længere børn, der er aktive i klubben eller bosat i byen. Derfor har hun og hendes mand besluttet at trække teltpælene op og flytte mod børnene i Århus. Dermed slutter en epoke i Vejle Håndbold Klub, men til forskel fra dengang Dorte tog over, er der i dag noget at overtage. En klub der summer af aktivitet på alle parametre.

Onsdag den 27. november afholder vi ekstraordinær generalforsamling, her skal der sammensættes en ny bestyrelse og vælges ny formand. Sædvanen tro har Dorte selv været inde over denne proces og alle nye personer er på plads.
Vi vil dog gerne ære Dorte for hendes mangeårige lederskab, og ikke mindst redningen og efterfølgende arbejde, med at skabe Kreds 8s største håndbold forening.

Vi håber, at I vil imødese denne indstilling positivt.


Gå tilbage til nyhedsoversigten