Referat: JM for U14 drenge 1. division B

02. april 2017

Dagens første kamp mellem Silkeborg-Voel og Tvis Håndbold, blev en kamp på Silkeborgs præmisser, med et meget offensivt 3-3 forsvar, holdt de Tvis høje bagspillere fra at komme til kvalificerede afslutninger, hvilket blev afgørende for denne kamp.
Silkeborg vandt fortjent kampen 21-16.

Næste kamp blev et opgør mellem VHK og Silkeborg. Det blev en meget jævnbyrdig kamp, hvor føringerne bølgede frem og tilbage. Det virkede dog til, at VHK havde en anelse overtag kampen igennem, men ikke formåede at sætte sig igennem på de afgørende tidspunkter. Silkeborg havde 2 afgørende spillere, der stod for 16 af Silkeborgs scoringer, hvilket VHK aldrig formåede at sætte en stopper for. VHKs bredde viste sig ved, at scoringerne blev meget jævnt fordelt over hele holdet. Afstanden mellem de 2 hold blev aldrig større end 2 mål, med en afsindig spændende afslutning til følge, ved stillingen 21-21 brænder VHK med 45 sekunder igen, hvorefter Silkeborg i næste angreb med en redning af Vejles målmand, klarer frisag med bolden rullende faretruende tæt på målstregen.
Kampen ender 21-21 efter en meget medrivende kamp, hvor et meget medlevende publikum, var med til at skabe en fantastisk stemning i hal 1.

Den sidste og afgørende kamp, skulle stå mellem Tvis Håndbold og VHK, en kamp som VHK skulle vinde med 6 mål for at kunne kalde sig jyske mestre. VHKs forhåbninger var, at Tvis ikke havde noget at spille for, og at det dermed ikke ville blive en umulig opgave for vores drenge. Sådan skulle det dog ikke komme til at gå, Tvis havde en helt anden opfattelse af denne kamp, de gik efter sølvmedaljerne, og havde ikke til hensigt at ligge sig fladt ned uden kamp. Ret hurtigt viste det sig, at VHK var kommet på en svær opgave. Med utroligt sløset forsvarsspil kom Tvis ret hurtigt foran med de 6 mål, som det var meningen vi skulle vinde med. Derfra blev det en lang kamp op ad bakke, bagud med 6 mål ved halvleg, havde en sejr svære vilkår, men midtvejs i anden halvleg begyndte der dog at snige sig lidt spænding ind i kampen, pludselig var vi kun bagud med 1 mål, og havde sølvmedaljerne indenfor rækkevidde.

Tættere på kom vi dog aldrig, afbrændere og dommerkendelser der gik os imod, blev for meget i den sidste ende, kampen endte med en 2 måls sejr til Tvis, som dermed hentede sølvmedaljerne hjem til det nordjyske.

Uanset skuffelsen hos drengene over den forspildte chance for et Jysk mesterskab til VHK, har dagen været en god oplevelse, med masser af spænding og godt håndbold på højt niveau.

En bronzemedalje til Jysk Mesterskab er vel heller ikke at kimse af, når skuffelsen lige har lagt sig.

Stort tillykke til drengene med en flot sæson, hvor de har vist, at der er potentiale i holdet, som bare mangler det sidste for at blive udfoldet.


Gå tilbage til nyhedsoversigten